FROZEN



Titel: Frozen
Betyg: 1
Längd: För lång
Kategori: Skräck?

Kommentar:
Föreställ dig att du, din bästa vän och hans flickvän ska åka skidor sent en kväll i åre. Tänk dig sen att du tvingar din flickvän att visa pattarna för liftvakten för att ni ska få åka grats lift. När det är klart glider ni sakta upp mot toppen bara för att plötsligt stanna halvvägs uppe och bli sittandes (pissnödig) i en vecka i 70 minusgrader med ylande vargar som enda musik.  Där har ni filmen i grova drag.
Jag kan tänka mig att få mina ögonglober doppad i flytande kväve hellre än att tvingas se den igen.

Dagens skitfilm.

GROWN-UPS



Titel: Grown-ups
Betyg: 4
Kategori: Komedi
Längd: 102 min
Medverkande: Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James mfl
Regi: Dennis Dugan

Handling:
När deras gamle baskettränare dör bestämmer sig barndomsvännerna att träffas i stugan där dom firade sin mästerskapsvinst som unga. Alla kommer dit med sina familjer o barn för en helg av mycket glada minnen och skratt.  Typisk Sandlerhumor när den är som bäst så det går inte lång stund mellan skratten. Jag kan inte säga annat än att du måste se den om du gillar Sandler.

Ingen Skitfilm.

3 ANDRA


Titel: Salt
Betyg: 4
Kommentar: Det är alltid lika roligt att räkna hur många gånger i en film som huvudrollsinnehavaren borde vara död.
I denna Bournekopia kan man räkna upp till 1.000.000.000 gånger faktiskt. Men om man struntar i det och bara ser det för vad det är, en actionrulle som har (nästan) allt, pang pang, lökar, spänning och en hyffsad story så blir betyget ganska högt.
En gissning är att Matt Damon vänligt men bestämt tacka nej till detta manus då det är lite för likat alla dom tidigare bournemanusen.

Ingen skitfilm.




Titel: Bröllopsfotografen
Betyg: 2
Kommentar: Tuva Novotny är bra. Kjell Bergqvist är bra. Björn Starrin är bra. Johannes Brost är bra. Ändå är detta lite av en besvikelse. Som ett stort fan av smala sussie hade jag nog lite för höga förväntningar på denna rulle. Snygg-Tuva och ful-Björn fungerade ju så bra sist. Kan inte skylla på annat än ett tråkigt manus.

Inte riktigt en skitfilm ändå.




Titel: The Bad Lieutenant
Betyg: 3
Kommentar: Jag älskar när Nicholas Cage spelar psycho. I denna film är han en polis med lite för mycket skit under mattan om man säger så. I början är han en god man av lagen men pga för stort intag av smärtstillande blir han drogberoende och faller allt längre ner i det svarta hålet.
Detta hade kunnat bli en ruskigt bra film om det inte vore för att det i långa stunder filmas på ödlor o annat krälande skit helt utan anledning. Se hellre Bringing out the dead. Där är han fan i sitt misär-esse.
Eva Mendez är inte ful.

Ingen skitfilm.

Gästrecension - TOYSTORY 3



Titel: Toystory 3
Betyg: 4
Kategori: Animerat
Längd: 103 min
Medverkande: Tom Hanks, Tim Allen, Michael Keaton mfl
Regi: Lee Unkritch
Recenserad av: Barreliten

Handling:
Andy har blivit stor och ska börja college, så hans mamma ber honom plocka undan alla leksaker på sitt rum. Andy bestämmer sig för att spara alla saker i en låda på vinden MEN självklar blir lådan misstagen för att vara en skänka bort låda (hur trist skulle filmen inte bli annars). Woody, Buzz och dom andra leksakerna kommer till ett dagis som verkar vara himmelriket, men bakom den söta fasaden vilar ett  gäng av onda gamla leksaker.
Filmen är mycket underhållande, men samtidigt lite skrämmande när man tillhör generationen som är för all framtid kommer rysa vid tanken på båda clowner och gamla dockor. Den är tydligen även ganska rörande eftersom det var en flicka i 20-års åldern i salongen som grät högt på slutet.
Jag tycker att detta är klart en sevärd film, men jag såg den i 3D och det var inget imponerande över det. Så hemma på gamla TV:n funkar minst lika bra.

3 snabba


Titel: The Wolfman
Betyg: 3
Kommentar: Benicio del Toro skuttar runt klädd i päls och slaktar folk. Byborna bestämmer sig för att nu får det vara nog och jakten är igång.
Anthony Hopkins spelar Benicios farsa och han gör det bra. Detta är en nyinspelning av en gammal klassisk rulle och den största skillnaden är effekterna. Dom är bra men inte så att man får ståfräs.
Sevärt men inte mer.




Titel: Shutter Island
Betyg: 3
Kommentar: Först händer det ingenting. Sen händer det ingenting. Sen händer det litegrann. Sen händer det ingenting. Sen ingenting. Sen inget. Inget. inget igen. Inte nu heller... gäääässsp......    sen händer det. Slut.
Konstigt nog ändå ok rulle.




Titel: A-Team
Betyg: 4
Kommentar: När ingen annan lyckats utföra skitjobbet skickar man the A-team. Det är en samling idioter som med speciella metoder får jobbet utfört.  Dom blir oskyldigt anklagade för ett brott dom ej begått så nu gäller det att hitta den skyldige och ge han på käften!
Sköna karaktärer, bra tempo, inte så mycket till manus kanske men överlag en skön rulle.

RSS 2.0